Кукурудза на грилі
- Кіл-ть порцій: 4-6
- Час приготування: 20 хвилин
- Складність:
-
Складові
- Кукурудза 4 шт
- Суміш прованських трав (розмарин, базилік, шавлія, м'ята перцева, чебрець, чабер садовий, материнка, майоран) 2-3 ч. л
- Паприка за смаком
- Вершкове масло або оливкова олія 100 гр
- Сіль 2 ч. л
- Часник 1-2 зубчики
-
Приготування
Кукурудза прекрасна в будь-якому вигляді, але все-таки з усіх способів і видів у нас є один фаворит - кукурудза на грилі. Солодка, соковита, з ароматом тріски - що може бути краще?
Молода кукурудза прекрасно пропікається на грилі без попереднього відварювання.Готувати кукурудзу дуже легко, проте деякі нюанси все ж таки є.
- Кукурудзу очистіть від рилець і листя. Для зручності качани можна розрізати на невеликі шматочки.
- Змішайте прованські трави і сіль. Мелена паприка додасть пікантності.
- Якщо Ви вирішили використовувати вершкове масло (50 гр), то його слід розтопити.
- Змішайте все у великій мисці. Дайте постояти 10 хвилин.
- Розігріваємо гриль до температури 200 ° C.
- Готуємо при температурі 180 ° C.
- Кукурудзі можна надати запах і оригінальний смак, якщо додати попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски. Для газового гриля рекомендуємо для тріски використовувати спеціальний контейнер, в вугільному або керамічному киньте тріску прямо на вугілля.
- Викладіть кукурудзу на решітку гриля і обсмажуйте протягом 15-20 хвилин, періодично перевертаючи її.
- Розтопіть ще 50 гр вершкового масла, додайте до масла пропущений через прес часник.
- Перед подачею полийте кукурудзу маслом з часничком. Але це вже справа смаку.
Смажена на грилі кукурудза - просте, але неймовірно смачне літнє блюдо. Якщо Ви «закохаєтесь в нього», тоді на зиму можна качани кукурудзи заморозити, попередньо очистивши їх і обернувши харчовою плівкою кожен. І тоді Ви зможете побалувати своїх близьких смачною і простою стравою, наприклад, на Новий рік.
Багато хто недооцінює кукурудзу на грилі, вважаючи за краще варити молоді качани, проте набагато цікавіше і смачніше експериментувати з грилем!
Смачного!