Кукурудза на грилі

Кукурудза на грилі

25 березня 2021
  • Кіл-ть порцій: 4-6
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Складність:
  • Складові
    • Кукурудза 4 шт
    • Суміш прованських трав (розмарин, базилік, шавлія, м'ята перцева, чебрець, чабер садовий, материнка, майоран) 2-3 ч. л
    • Паприка за смаком
    • Вершкове масло або оливкова олія 100 гр
    • Сіль 2 ч. л
    • Часник 1-2 зубчики
  • Приготування

    Кукурудза прекрасна в будь-якому вигляді, але все-таки з усіх способів і видів у нас є один фаворит - кукурудза на грилі. Солодка, соковита, з ароматом тріски - що може бути краще?
    Молода кукурудза прекрасно пропікається на грилі без попереднього відварювання.

    Готувати кукурудзу дуже легко, проте деякі нюанси все ж таки є.

    1. Кукурудзу очистіть від рилець і листя. Для зручності качани можна розрізати на невеликі шматочки.
    2. Змішайте прованські трави і сіль. Мелена паприка додасть пікантності.
    3. Якщо Ви вирішили використовувати вершкове масло (50 гр), то його слід розтопити.
    4. Змішайте все у великій мисці. Дайте постояти 10 хвилин.
    5. Розігріваємо гриль до температури 200 ° C.
    6. Готуємо при температурі 180 ° C.
    7. Кукурудзі можна надати запах і оригінальний смак, якщо додати попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски. Для газового гриля рекомендуємо для тріски використовувати спеціальний контейнер, в вугільному або керамічному киньте тріску прямо на вугілля.
    8. Викладіть кукурудзу на решітку гриля і обсмажуйте протягом 15-20 хвилин, періодично перевертаючи її.
    9. Розтопіть ще 50 гр вершкового масла, додайте до масла пропущений через прес часник.
    10. Перед подачею полийте кукурудзу маслом з часничком. Але це вже справа смаку.

    Смажена на грилі кукурудза - просте, але неймовірно смачне літнє блюдо. Якщо Ви «закохаєтесь в нього», тоді на зиму можна качани кукурудзи заморозити, попередньо очистивши їх і обернувши харчовою плівкою кожен. І тоді Ви зможете побалувати своїх близьких смачною і простою стравою, наприклад, на Новий рік.

    Багато хто недооцінює кукурудзу на грилі, вважаючи за краще варити молоді качани, проте набагато цікавіше і смачніше експериментувати з грилем!

    Смачного!

Галерея