Овочі на грилі
16 березня 2021
- Кіл-ть порцій: 6-8
- Час приготування: 20 хвилин
- Складність:
-
Складові
- Помідори черрі
- Гриби печериці
- Баклажани
- Гарбуз
- Болгарський перець
- Кабачки
- Морква
- Картопля
- Кукурудза
- Цибуля ріпчаста
- Часник
- Суміш перців мелена
- Паприка мелена
- Прованські трави сушені
- Сіль
- Оливкова олія або вершкове масло
- Бальзамічний оцет або соєвий соус
- Зелень петрушки і базиліка
-
Приготування
Запекти овочі на грилі - найпростіший спосіб приготувати гарнір до риби або м'яса. У будь-якому холодильнику або найближчому супермаркеті можна знайти, навіть не в сезон, непоганий набір овочів для гриля. Приготовані на грилі овочі набагато смачніші і насиченіші, ніж відварені або запечені в духовці. До того ж, можна приготувати брускетту замість хліба, особливо якщо сезон томатів і базиліка.
Рецепт приготування овочів-гриль дуже простий і швидкий.
Але щоб овочі вийшли бездоганними, врахуйте декілька рад.
- Намагайтеся нарізати овочі однаковими шматочками, товщиною не більше 1 см.
- Переконайтеся, що овочі добре висушені і на них немає зайвої вологи. Волога перешкодить виходу цукру і утворенню карамельної скоринки.
- Щоб овочі-гриль вийшли смачними їх готують з маринадом. Змішайте в ємності рідкі компоненти - бальзамічний оцет або соєвий соус. Часник пропустіть через прес. Додайте спеції, сіль, оливкову олію або вершкове масло. Все перемішайте. Залиште, щоб сіль розчинилася і змішалися смаки. Помістіть овочі в герметичний пакет і залийте маринадом. Ретельно перемішайте в пакеті овочі, нехай вони промаринуються 10-15 хвилин.
- Перед викладкою овочів на решітку не забудьте змастити її маслом.
- Зверніть увагу на температуру, при якій ви будете готувати. Для різних продуктів необхідна різна температура, тому якщо ви хочете приготувати на грилі асорті з овочів, то необхідно їх правильно розподілити в грилі. Помідори, гриби можна покласти на поличку для підігріву. Баклажани, кукурудзу, перець і цибулю на основну грати. У міру готовності можете міняти їх місцями. Середня температура для приготування овочів 150- 180 ° C.
- Не забувайте перевертати овочі: так вони будуть готуватися рівномірно і не пригорять.
- Картоплю необхідно відварити або спекти заздалегідь - вона просто не встигне зажаритися. Це можна зробити в духовці або мікрохвильовій печі, як Вам зручно. Дуже смачно виходить, якщо невелику картоплю зварити "в мундирі", а перед подачею на стіл розрізати її навпіл і припекти на решітці разом з овочами.
- Час смаження oвoчів нa гpилі дo бажаного ступеню готовності у всіх різний, та й ступінь прожарювання - це справа смаку кожного. Уважно стежте за процесом і готові овочі перекладайте на поличку для підігріву до моменту готовності інших, а потім всі разом подавайте на стіл.
- Коли всі овочі будуть готові, розкладіть їх на великій тарілці. Дуже смачно буде, якщо посипати овочі дрібно нарізаною зеленню петрушки і базиліка.
Смачного!