Овочі на грилі

Овочі на грилі

16 березня 2021
  • Кіл-ть порцій: 6-8
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Складність:
  • Складові
    • Помідори черрі
    • Гриби печериці
    • Баклажани
    • Гарбуз
    • Болгарський перець
    • Кабачки
    • Морква
    • Картопля
    • Кукурудза
    • Цибуля ріпчаста
    • Часник
    • Суміш перців мелена
    • Паприка мелена
    • Прованські трави сушені
    • Сіль
    • Оливкова олія або вершкове масло
    • Бальзамічний оцет або соєвий соус
    • Зелень петрушки і базиліка
  • Приготування

    Запекти овочі на грилі - найпростіший спосіб приготувати гарнір до риби або м'яса. У будь-якому холодильнику або найближчому супермаркеті можна знайти, навіть не в сезон, непоганий набір овочів для гриля. Приготовані на грилі овочі набагато смачніші і насиченіші, ніж відварені або запечені в духовці. До того ж, можна приготувати брускетту замість хліба, особливо якщо сезон томатів і базиліка.

    Рецепт приготування овочів-гриль дуже простий і швидкий.

    Але щоб овочі вийшли бездоганними, врахуйте декілька рад.

    1. Намагайтеся нарізати овочі однаковими шматочками, товщиною не більше 1 см.
    2. Переконайтеся, що овочі добре висушені і на них немає зайвої вологи. Волога перешкодить виходу цукру і утворенню карамельної скоринки.
    3. Щоб овочі-гриль вийшли смачними їх готують з маринадом. Змішайте в ємності рідкі компоненти - бальзамічний оцет або соєвий соус. Часник пропустіть через прес. Додайте спеції, сіль, оливкову олію або вершкове масло. Все перемішайте. Залиште, щоб сіль розчинилася і змішалися смаки. Помістіть овочі в герметичний пакет і залийте маринадом. Ретельно перемішайте в пакеті овочі, нехай вони промаринуються 10-15 хвилин.
    4. Перед викладкою овочів на решітку не забудьте змастити її маслом.
    5. Зверніть увагу на температуру, при якій ви будете готувати. Для різних продуктів необхідна різна температура, тому якщо ви хочете приготувати на грилі асорті з овочів, то необхідно їх правильно розподілити в грилі. Помідори, гриби можна покласти на поличку для підігріву. Баклажани, кукурудзу, перець і цибулю на основну грати. У міру готовності можете міняти їх місцями. Середня температура для приготування овочів 150- 180 ° C.
    6. Не забувайте перевертати овочі: так вони будуть готуватися рівномірно і не пригорять.
    7. Картоплю необхідно відварити або спекти заздалегідь - вона просто не встигне зажаритися. Це можна зробити в духовці або мікрохвильовій печі, як Вам зручно. Дуже смачно виходить, якщо невелику картоплю зварити "в мундирі", а перед подачею на стіл розрізати її навпіл і припекти на решітці разом з овочами.
    8. Час смаження oвoчів нa гpилі дo бажаного ступеню готовності у всіх різний, та й ступінь прожарювання - це справа смаку кожного. Уважно стежте за процесом і готові овочі перекладайте на поличку для підігріву до моменту готовності інших, а потім всі разом подавайте на стіл.
    9. Коли всі овочі будуть готові, розкладіть їх на великій тарілці. Дуже смачно буде, якщо посипати овочі дрібно нарізаною зеленню петрушки і базиліка.

    Смачного!
     

Галерея