Креветки на мангалі

Креветки на мангалі

21 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 4
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 10 хвилин
  • Складність:
  • Складові
    • Креветки 700-800 г.
    • 1 зубчик часнику
    • Корінь імбиру 10 г.
    • Кінза 2 ст.л.
    • Соєвий соус 3 ст.л.
    • Оливкова олія 1 ст.л.
    • Перець чорний, сіль морська за смаком
    • Лимонний сік 1 ст.л.
       
  • Приготування

    Всім любителям гріллінга добре відомо, що гриль - це не тільки м'ясо!

    Морепродукти на грилі - ідеальний сюжет, про що прекрасно відомо жителям Середземномор'я. У багатьох ресторанах, як дорогих і пафосних, так і простеньких сімейних тавернах, їх пропонують не тільки окремо, але і разом.

    Креветки на грилі або мангалі - ідеальна вечеря не тільки для спекотного літнього вечора, але і для зимового вікенду.

    1. Бажано, щоб креветки, які ви збираєтеся готувати, не були відварені перед заморожуванням (такі зазвичай позначаються «в / м» - «варено-морожені», і мають яскраво-червоне забарвлення). Креветки, засмажені в панцирі, виходять смачніше, але видалити кишечник все одно необхідно: розріжте панцир з боку спини, потім зробіть надріз на спині креветки, і витягніть кишку разом з вмістом. Промийте, обсушіть і замаринуйте креветки.
    2. Покладіть морепродукти в глибоку миску. Імбир наріжте тонкою соломкою, часник - великими пластинками. Це якщо Ви хочете всього лише надати аромат креветкам, а якщо ж хочете, щоб вони прийняли часниково-імбирний смак, тоді натріть ці два інгредієнти на дрібній тертці і у вигляді кашки додайте в маринад.
    3. Тепер додайте соєвий соус хорошої якості і оливкове масло, поперчіть, полийте соком лимона. Чи додавати сіль, залежить від ступеня солоності соєвого соусу. Додайте дрібно нарізану кінзу.
    4. Гарненько все перемішайте і залиште маринуватися на 15 хвилин. Час від часу перемішуйте, щоб креветки маринувалися рівномірно. Тепер потрібно нанизати креветки на тонкі дерев'яні шпажки. Робіть це акуратно, щоб не поранитися і не пошкодити форму креветок.
    5. Ваш мангал AHOS до цього часу вже повинен бути підготовлений, адже поверхня диска прогріється протягом години. Перед викладкою креветок змастіть диск для смаження рослинним маслом.
    6. Готуйте креветки на грилі або мангалі по 2-3 хвилини з кожного боку - до почервоніння панцира. Морські мешканці мають короткий час приготування, і якщо ви перетримаєте їх на грилі, вони перетворяться в гуму або будуть пересушені.
    7. Готові креветки-гриль подавайте відразу ж після приготування з улюбленим соусом, наприклад, кисло-солодким, це буде відмінне поєднання за смаком. Овочі-гриль, приготовані також на мангалі АХОС будуть прекрасним гарніром.

    Смачного!
     

Галерея

Товари для приготування цієї страви