Електричний гриль для будинку - який вибрати?

Сьогодні все більше господинь бажають поповнити арсенал кухонної техніки електрогрилем. З таким помічником можна урізноманітнити щоденне меню або організувати «пікнік» прямо на кухні власного будинку.

Щоб готувати ароматне м'ясо, рибу із золотистою скоринкою, соковиті реберця, не потрібно чекати вихідних або гарної погоди. З електричним грилем без особливих зусиль можна втілювати будь-які кулінарні забаганки круглий рік.

Переваг у електрогриля маса:

  • комфорт і безпеку в експлуатації
  • приголомшливий смак готових продуктів
  • економія часу
  • простота у використанні
  • багатофункціональність
  • компактні розміри

Як вибрати гриль: основні критерії

Електричні грилі по функціональним особливостям мало відрізняються від своїх газових і вугільних побратимів. При цьому вони набагато простіше і безпечніше в експлуатації.

При величезному виборі моделей новачкові в гріллінге зорієнтуватися непросто. На які ж параметри потрібно звернути увагу перед тим, як зробити покупку?

Асортимент продуктів

Якщо електрогриль потрібен для приготування сезонних продуктів, підійде універсальна модель з компактними розмірами.

Для щоденної експлуатації знадобиться багатофункціональний електроприлад, який легко впорається з приготуванням м'ясних, рибних страв, випічки та ін.

Кількість порцій

Враховуйте той обсяг продуктів, який ви плануєте готувати за один раз.

Для великої родини, що складається з 5 і більше осіб, знадобиться варіант з просторою жарочной поверхнею площею не менше 500 см².

Габарити приміщення

На компактній кухні навряд чи вийде розмістити електричний гриль з великою жарочной поверхнею.

Реально оцініть можливості свого кухонного приміщення і продумайте, якого розміру прилад вам вдасться вписати в інтер'єр кухні.

Енергоспоживання

Сучасні електричні грилі споживають від 1,5 до 2,2 кВт.

Від потужності безпосередньо залежить швидкість приготування страв, їх смак, а також витрата електроенергії.

Як вибрати електричний гриль по потужності?

Потужність - один з ключових параметрів вибору електричного гриля. Від неї залежить максимальна температура нагріву, яку може забезпечити прилад. Якщо вам потрібен гриль для стейків, відбивних та інших м'ясних страв, вибирайте обладнання з потужністю не менше Потужність 2000 Вт. Чим вище цей параметр, тим швидше м'ясо придбає рум'яної скоринки, яка буде зберігати соки підготовлюваного блюда.

Оптимальною температурою можна вважати значення в діапазоні 230-360 ° C. Однак це не означає, що менш потужні прилади не впораються з поставленими завданнями -, просто потрібно буде відводити на підготовку більше часу.

Як вибрати електрогриль з урахуванням виду жарочной поверхні?

Моделі зі знімними панелями простіше в догляді. Для очищення жарочной поверхні її досить почистити щіткою

Рифлена поверхню залишає характерний гриль-відбиток, проте в догляді набагато практичніше моделі без жолобків. Якщо ви хочете, щоб на стейках залишався малюнок від жарочной поверхні, вибирайте рифлену поверхню з керамічним антипригарним покриттям. Такі пластини не вбирають запахи: після м'яса можна відразу ж готувати морепродукти, запікати овочі.

Також важливо, щоб гриль був оснащений ємністю для збору жиру. Піддон теж повинен бути знімним - це набагато спрощує догляд.

Як джерело тепла в електрогрилях виступають спеціальні нагрівальні елементи, які електричну енергію трансформують в теплову. Надійними Тенамі вважаються інфрачервоні карбонові трубки.

Додатковий функціонал: що спрощує роботу з грилем?

Не варто переплачувати за розширений функціонал електроприладу, якщо ви плануєте використовувати гриль для стандартного набору дій.

До корисних доповнень можна віднести:

  • Захист від перегріву, яка робить прилад пожежобезпечним. Як тільки датчик фіксує перевищення встановленого порогу, відбувається автовідключення.
  • Наявність терморегулятора, який дозволить налаштовувати температурний режим.
  • Таймер. Завдяки йому можна задати час приготування.
  • Індикацію поточного стану.

Основна функція електрогриль - це рівномірна обжарка продукту з усіх боків з максимальним збереженням корисних речовин.

Якщо вам потрібен прилад, який ви плануєте часто переносити (з кухні на балкон або веранду, брати з собою на дачу і т.д.), зверніть увагу на ручки. Вони повинні бути ергономічними і зручними.

Для приготування страв на відкритому повітрі можна додатково придбати спеціальну підставку, яка спрощує використання електричного гриля.

Що можна приготувати на електрогрилі?

Електричний гриль дозволяє готувати найрізноманітніші страви з:

Риби

Підходять всі види - морська, річкова.

Для запобігання сухості в філе рекомендується додавати різні соуси під час приготування або попередньо її маринувати.

М'яса

Можна використовувати свинину, яловичину, баранину.

На грилі вийдуть соковитими і ароматними стейки, реберця, філе, відбивні.

Овочів і фруктів

Перед запіканням їх потрібно очистити, видалити серцевину, можна помістити в фольгу, щоб максимально зберегти соковитість.

Тісту

На електрогрилі виходять смачні пиріжки, піца, млинці.

Якщо ви новачок в гріллінге, спочатку спробуйте приготувати що-небудь просте. Наприклад, посмажте ковбаски, розігрійте бургери. Спробуйте приготувати французькі сендвічі.

Дата публікації: 27 липень 2020

ТОВАРИ З СТАТТІ