Стейки тунця на грилі
19 червень 2021
- Кіл-ть порцій: 4
- Маринування: год
- Час приготування: 4 хвилин
- Складність:
-
Складові
- Стейки тунця товщиною 2 см 2 шт
- Морська сіль за смаком
- Соус Ворчестер 50 мл
- Приправа для риби за смаком
- Оливкова олія 50 мл
- Лимон 1 шт
- Зелень - рукола, кріп, петрушка
-
Приготування
Тунця називають «морською телятиною», тому що його м'ясо щільне і червоне.
Дуже важливо, щоб при смаженні, м'ясо тунця залишилося сирим усередині, так як при повному прожарюванні тунець стає сухим і жорстким.
Не бійтеся їсти сирого тунця - в Японії він вважається найчистішою рибою, яка не має паразитів.
Смак у тунця - самодостатній, запах не рибний, а скоріше - креветковий. Тому, рекомендуємо використовувати мінімум приправ і маринувати всього 5 хвилин.
- Стейки тунця обсушити паперовим рушником.
- Посолити з кожного боку.
- За допомогою силіконового пензлика змастіть стейки соусом Ворчестер. Соус Ворчестер має англійське коріння і володіє унікально-неперевершеним ароматом і насиченим кисло-солодким смаком за рахунок того, що в його основний склад входять риба, оцет і цукор. Інгредієнти цього соусу додадуть стейкам тунця стійкий і насичений аромат. Варто тільки додати навіть одну чайну ложечку цього соусу - і смак тунця воістину заграє для вас новими фарбами
- Посипте спеціальною приправою для риби, бажано що містить сік лайма.
- Збризніть стейки оливковою олією і залиште маринувати на 5 хвилин.
- Розігрійте гриль (газовий, вугільний, керамічний, електричний) до температури 210 ° C.
- Смажте стейки тунця з кожного боку по 2 хвилини при температурі 200 ° C. Серцевина стейків повинна залишитися ніжно рожевою. Це ознака соковитості і ніжності вашої страви.
- Дайте стейкам відпочити 5 хвилин і подавайте з зеленню і лимоном.
Смачного!