Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (095) 328 86 68

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Стейки тунця на грилі

Стейки тунця на грилі

19 червень 2021
  • Кіл-ть порцій: 4
  • Маринування: 0.1 год
  • Час приготування: 4 хвилин
  • Складність: для початківців
  • Складові
    • Стейки тунця товщиною 2 см 2 шт
    • Морська сіль за смаком
    • Соус Ворчестер 50 мл
    • Приправа для риби за смаком
    • Оливкова олія 50 мл
    • Лимон 1 шт
    • Зелень - рукола, кріп, петрушка
  • Приготування

    Тунця називають «морською телятиною», тому що його м'ясо щільне і червоне.

    Дуже важливо, щоб при смаженні, м'ясо тунця залишилося сирим усередині, так як при повному прожарюванні тунець стає сухим і жорстким.

    Не бійтеся їсти сирого тунця - в Японії він вважається найчистішою рибою, яка не має паразитів.

    Смак у тунця - самодостатній, запах не рибний, а скоріше - креветковий. Тому, рекомендуємо використовувати мінімум приправ і маринувати всього 5 хвилин.

    1. Стейки тунця обсушити паперовим рушником.
    2. Посолити з кожного боку.
    3. За допомогою силіконового пензлика змастіть стейки соусом Ворчестер. Соус Ворчестер має англійське коріння і володіє унікально-неперевершеним ароматом і насиченим кисло-солодким смаком за рахунок того, що в його основний склад входять риба, оцет і цукор. Інгредієнти цього соусу додадуть стейкам тунця стійкий і насичений аромат. Варто тільки додати навіть одну чайну ложечку цього соусу - і смак тунця воістину заграє для вас новими фарбами
    4. Посипте спеціальною приправою для риби, бажано що містить сік лайма.
    5. Збризніть стейки оливковою олією і залиште маринувати на 5 хвилин.
    6. Розігрійте гриль (газовий, вугільний, керамічний, електричний) до температури 210 ° C.
    7. Смажте стейки тунця з кожного боку по 2 хвилини при температурі 200 ° C. Серцевина стейків повинна залишитися ніжно рожевою. Це ознака соковитості і ніжності вашої страви.
    8. Дайте стейкам відпочити 5 хвилин і подавайте з зеленню і лимоном.

    Смачного!

Галерея