Оплата і доставка

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

0
+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

Бургери на грилі

Бургери на грилі

28 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 6-8
  • Час приготування: 60 хвилин
  • Складність: для початківців
    • Яловичий фарш 1 кг
    • Темний соєвий соус 1-2 ст.л. або вустерский соус 1 ст.л.
    • Цибуля ріпчаста 1 маленька цибулина
    • Чорний перець, сіль за смаком
    • Сир плавлений 1 пачка
    • Сир плавлений пластинками 1 пачка (8 пластинок)
    • Бекон 10-12 смуг
    • Лук червоний 1 велика цибулина
    • Помідори великі 2 шт.
    • Огірки солоні 2 шт.
    • Салат кілька листів
    • Гірчиця діжонська 
    • Кетчуп
    • Майонез 
    • Булки для бургерів - 6-8 шт. або 1 батон
       
  • Дуже рекомендуємо приготувати соковиті домашні бургери. Теж ситно, теж м'ясо, але зовсім по-іншому. Це цікаво, смачно і модно. І додатковий плюс: за допомогою соусів, овочів і різних булочок ви самі зможете скласти безліч цікавих видів бургерів. А головне - приготувати бургери ви можете на будь-якому з грилів - вугільному, газовому, електричному або керамічному!

    Як приготувати котлетки

    1. Яке ж вибрати м'ясо? Звичайно, яловичина. Це класика бургера. М'ясо беріть таке, щоб жиру було відсотків 10-15. Потрібно пропустити шматочки через великі ґрати м'ясорубки. На відміну від котлет, фарш для бургера повинен бути грубим, в ньому повинні «читатися» шматочки м'яса. Подрібнювати потрібно холодне м'ясо, так як в теплі жир плавиться і фарш липне до рук.
    2. Лук не пропускайте через м'ясорубку, він буде давленим. Його потрібно подрібнювати ножем або блендером. Змішайте його з м'ясом. Додайте соус, приправте бургери сіллю і перцем. Помістіть м'ясо в холодильник, остудіть протягом 15 хвилин.
    3. Рекомендуємо для приготування котлеток використовувати Napoleon Burger Press або прес для бургерів Enders. Завдяки знімній кришці, в бургер-пресі ви з легкістю зможете сформувати ідеальні котлетки, і так само котлетки з начинкою. Поверхня, до якої ніщо не прилипає і знімне дно преса Napoleon дозволяє легко витягти котлету.
    4. Не перестарайтеся з пресом - не здавлюйте м'ясо занадто сильно! Можна всередину котлетки додати плавлений сир кубиками. В такому випадку ліпимо максимально тонкі коржі з урахуванням того, що кожна - половинка майбутньої котлети. В м'ясний корж кладемо шматочок сиру і добре заліплюємо другим коржем.
    5. Помістіть кожну котлетку на лист вощеного паперу, натисніть великим пальцем на середину кожного коржика, це робиться для того, щоб вони вийшли рівними і не роздувалися. Помістіть всі котлетки на блюдо, викладене вощеним папером, і приберіть в холодильник охолоджуватися 15 хвилин, поки ви розігріваєте свій гриль.

    Як смажити

    1. Розігрійте гриль до 200 ° C.
    2. Поки гриль прогрівається, підсмажте на сковороді бекон.
    3. Смажити бургери потрібно на досить гарячій решітці. Пруття решітки потрібно змастити маслом, щоб м'ясо до неї не прилипало. У процесі смаження не потрібно тиснути на коржі лопаткою, протикати їх ножем, намагаючись зрозуміти ступінь готовності. Навіть перевертати бургер краще один раз.
    4. Для середніх бургерів, товщиною приблизно 2 см в сирому вигляді, час прожарювання наступний:
    • 5 хвилин з кожного боку досить, щоб отримати соковитий, трохи недожарений бургер. Всередині він вийде рожевий, і з нього буде текти червонуватий сік.
    • 6 хвилин з кожного боку дадуть бургер середнього прожарювання. Його м'якоть буде сіро-рожевою, а сік - прозорим.
    • 7 хвилин - добре прожарений бургер. Але якщо смажити довше, то є ризик пересушити м'ясо.

    Булочки, начинка, гарнір

    1. Класичні трохи солодкуваті булочки з кунжутом - ідеальний варіант для бургера. Булки ріжемо навпіл, підсмажуємо кожну половинку на вугіллі протягом буквально 1 хвилини. Можна також підсмажити грінки з батона.
    2. Включіть фантазію, покличте друзів і дітей і починайте збирати бургери: на нижню частину булки мажемо соус, кладемо салатний лист, кружечок помідору, кетчуп, котлетку, пластинку сиру, пару шматочків солоного огірка, кружечки червоного лука, бекон і зверху накриваємо другою половиною булки, намащеною діжонською гірчицею. Варіантів того, що можна покласти всередину булочок величезна кількість! Помідори, сира або замаринована в лимонному соці цибуля кільцями, різні салати, мариновані огірки, оливки, каперси, гострий і солодкий перець, смажений бекон, омлет або яєчня, хумус, авокадо, свіжі огірки, гриби і багато іншого ...
    3. Бургери їдять руками. Це нормально, тим більше, якщо ви робите їх на природі. Щоб булочки з котлетами і овочами не розвалювалися і їх було зручно їсти, можна скріпити частини бургера зубочистками або шпажками. Традиційно кращий гарнір під бургери - це картопля фрі, яку легко можна приготувати за допомогою спеціальної нержавіючої сітки для рожна Napoleon.

    Смачного!
     

Товари для приготування цієї страви