Оплата і доставка

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 444 5

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00

Сб. з 11.00 до 17.00

Нд. закрито

0
+38 (066) 360 444 5

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00

Сб. з 11.00 до 17.00

Нд. закрито

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

Десерти на грилі - банани і яблука з маршмелоу

Десерти на грилі - банани і яблука з маршмелоу

17 листопаді 2020
  • Кіл-ть порцій: 6
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Складність: для любителів
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Складові
    • Банани | 6 шт
    • Яблука | 6 шт
    • Мед | 3 ч.л.
    • Вершкове масло | 1 ст.л.
    • Лимонний або апельсиновий сік | 1-2 ч.л.
    • Кориця або приправа для десертів | 0.5 ч.л.
    • Маршмеллоу | 100 г
    • M&M's | 1 пачка
  • Приготування

    Якщо ви ще не пробували приготувати фрукти, запечені на грилі, саме час почати експериментувати! Запечені фрукти мають насичений смак і аромат, вони не тільки красиві і корисні, а ще й приголомшливо смачні. Під впливом високої температури рідина з фруктів випаровується, фрукти стають м'якішими і більш солодкими навіть без використання цукру - це порадує тих, хто дотримується дієти або спеціального режиму харчування. Ну а якщо Ви - ласунчики, то фрукти можна доповнити чим завгодно - маршмеллоу, топінгом, шоколадом, карамеллю, горіхами, печивом, бісквітом, морозивом.

    Головне правило приготування фруктів на грилі - це абсолютно чиста решітка, без залишків підсмаженого раніше м'яса або риби. Змішання фруктів і залишків попередньої страви неприпустимо!

    Яблука-гриль

    1. Яблука помити, розрізати на половинки, вирізати серцевини.
    2. Нарізані фрукти перед приготуванням покладіть на 15 хвилин у воду з свіжовичавленим лимонним або апельсиновим соком (1 ч.л. на 200 мл води). У розчин можна додати корицю. Так яблука-гриль вийдуть соковитіше і ароматніше.
    3. Підготуйте гриль для роботи в режимі непрямого жару, дайте йому нагрітися до температури 200-230 ° C і очистіть грати. Якщо Ви готуєте в керамічному грилі, не забудьте встановити жаровідсікач.
    4. Змастити половинки яблук розтопленим вершковим маслом. Якщо Ви дотримуєтеся ПП, то цей пункт, можна пропустити.
    5. Викласти яблука в деко або на решітку. У поглиблення від серцевинок можна додати мед або цукор (в процесі запікання вони перетворяться в карамель). Присипати корицею або приправою для десертів.
    6. Прикрасьте яблучка. Ми додали маршмеллоу і M&M's.
    7. Запікати 20 хв при температурі 180 ° C до розм'якшення.

    Банани-гриль

     

    1. Розрізати навпіл неочищені банани.
    2. При бажанні можна злегка полити медом, топінгом або шоколадом, але пам'ятайте, що банани досить солодкі.
    3. Прикрасьте банани маршмеллоу і M&M's.
    4. Запікати в режимі непрямого жару приблизно 20 хв при температурі 180 ° C поки шкірка не придбає чорний колір.

    Смажити на грилі можна сезонні і екзотичні фрукти, але варто враховувати їх щільність - ананаси, яблука, груші будуть готуватися довше, ніж банани, персики, ківі і полуниця. Тому не варто тримати їх однаковий час - м'які знімайте раніше.

    Додайте фрукти-барбекю в Ваше меню Гриллера і вони точно стануть улюбленим десертом і відмінним доповненням до основних страв не тільки дітей, а й дорослих.

    Експериментуйте і насолоджуйтеся яскравим смаком!
     

Галерея

Товари для приготування цієї страви