Cтейк «Томагавк» на грилі?

Cтейк «Томагавк» на грилі?

09 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 2
  • Час приготування: 90 хвилин
  • Складність:
  • Складові
    • 1 стейк томагавк
    • 2 ст. л. приправи з суміші цибулі, чорного перцю і часнику
    • 2 ст. л. приправи з 12 трав і овочів
    • 1,5 чашки тріски для копчення.
  • Приготування

    Томагавком називають стейк, у якого майже повністю збережена реброва кістка. Іноді її довжина може досягати 30 см. При цьому це не є недоліком, навпаки, кістка при приготуванні додає м'ясу дивовижний аромат і витончений смак. М'ясо має насичену мармурову текстуру, воно дуже ніжне і м'яке.

    Якщо хочете здивувати близьку вам людину своїми кулінарними здібностями або приготувати запаморочливе блюдо для гостей, зупиніть свій вибір на стейку «Томагавк».


    Готується блюдо виключно на грилі, так як знайти підходящу сковороду для такого шматка м'яса складно.

    1. Розігрійте гриль до 120-150 ° C. Поки вода не досягне встановленої температури, займіться м'ясом.
    2. Змішайте в ємності всі спеції і ретельно обваляйте в них стек, використовуючи втираючі рухи. Помістіть в трубку або бокс для копчення з нержавіючої сталі попередньо розмочену тріску.
    3. Помістіть м'ясо під кришку гриля, між двома пальниками. Повільно томіть стейк протягом години і двадцяти хвилин, поки він не досягне бажаної внутрішньої температури.
    4. Як тільки ваш стейк дійде до бажаного ступеня готовності, перемістіть його на бічний інфрачервоний пальник. Якщо у вас немає бічного пальника, то включіть однин із запалених пальників на максімульну потужність.
    5. Обсмажте стейк з двох сторін до появи скоринки - приблизно по 1 хвилині з кожної сторони. Це дасть можливість "запечатати" соки всередині м'яса.
    6. Готовому стейку необхідно дати час «відпочити» - десь хвилин 5-10. Потім м'ясо нарізають великими шматками і подають з запеченою картоплею і овочами.

    Смачного!

Галерея

Товари для приготування цієї страви