-
Складові
- Качині ніжки | 6 шт
- Кисло-солодкий соус | 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Паприка, орегано, коріандр по | 1 ч.л
- Мускатний горіх | 0.5 ч.л
- Гілочка розмарину
- Вершкове масло | 1 ст.л
- Апельсин | 1 шт
- Тріска для копчення | 1 жменя
-
Приготування
Одним з дуже красивих, вишуканих і в той же час доступних м'ясних шедеврів є копчена качка. Головна її перевага в тому, що вона дуже смачна і не втрачає своєї популярності протягом декількох століть.
В азіатських кухнях копчена гарячим способом качка, замаринована в кисло-солодкому соусі, завжди була популярною стравою. Не дарма вона отримала таке велике поширення серед любителів смачної їжі у всьому світі.
Качині ніжки в кисло-солодкому соусі мають безліч варіацій. Відрізняє всі ці рецепти - склад соусу. На сьогоднішній день існує близько 50 рецептів кисло-солодких соусів для качиних ніжок.
Пропонуємо Вам простий рецепт, який нам дуже сподобався. Але виходячи з Ваших побажань, можна додати або ж прибрати з рецепта деякі складові, таким чином, у Вас вийде свій ідеальний рецепт маринаду, досить взяти за основу базовий набір інгредієнтів. Популярністю користуються качині ніжки в брусничному, апельсиновому, вишневому соусі. Ми маринували в соусі манго-ананас з додаванням апельсинового соку.
- Качині ніжки необхідно добре промити і насухо витерти рушником, щоб не залишилося води.
- Посолити і натерти сумішшю приправ ніжки з обох сторін.
- Скласти ніжки в ємність і залити соусом. Ми використовували кисло-солодкий соус манго-ананас. Видавіть в маринад сік половинки апельсина. Другу половинку залиште для подачі на стіл.
- У цьому маринаді для остаточного просочення качині ніжки повинні пролежати не менше 6 годин. Тільки після маринування слід коптити, адже щоб ніжки вийшли ніжними і не жорсткими, м'ясо качки має добре просочитися. Бажано маринувати під вантажем, тому притисніть м'ясо важким предметом. Якщо у Вас є можливість вакуумувати продукт, то це значно прискорить процес маринування.
- По закінченню маринування ніжки витягти з маринаду і обтерти серветками.
- Розтопити 1 ст. л. вершкового масла і обмазати м'ясо розтопленим маслом з обох сторін.
- Прогрійте гриль до температури 120 ° С, встановіть жаровідсікач.
- Насипте на вугілля попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски. Ми коптили на мускатній (Mesquite).
- Викладіть ніжки на решітку гриля, зверху можна покласти гілочки розмарину.
- За допомогою верхньої і нижньої заслінок регулюйте температуру і підтримуйте її в діапазоні 110-130 ° С.
- Час приготування 1 година.
- Перед подачею на стіл, за 5 хвилин до зняття ніжок з решітки, прикрасьте їх часточками апельсина.
Качині ніжки гарячого копчення в кисло-солодкому соусі виходять надзвичайно смачними, так як цей рецепт робить м'ясо дуже ніжним, м'яким, соковитим, рівномірно засмаженим.
Незабутній аромат копченої качечки задовольнить навіть найвибагливішого гурмана і стане родзинкою святкової вечері.Смачного!
Галерея
Товари для приготування цієї страви
- Тип Вугільний, Портативний, Настільний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний керамічний
- Тип Вугільний
- Тип Вугільний, Портативний
- Тип Вугільний