Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 44 45

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Копчені качині ніжки з апельсином

Копчені качині ніжки з апельсином

18 липень 2020
  • Кіл-ть порцій: 6
  • Час приготування: 60 хвилин
  • Складність: для любителів
  • Час підготовки: 144-192 хвилин
  • Складові
    • Качині ніжки | 6 шт
    • Кисло-солодкий соус | 2 ст.л.
    • Сіль за смаком
    • Паприка, орегано, коріандр по | 1 ч.л
    • Мускатний горіх | 0.5 ч.л
    • Гілочка розмарину
    • Вершкове масло | 1 ст.л
    • Апельсин | 1 шт
    • Тріска для копчення | 1 жменя
  • Приготування

    Одним з дуже красивих, вишуканих і в той же час доступних м'ясних шедеврів є копчена качка. Головна її перевага в тому, що вона дуже смачна і не втрачає своєї популярності протягом декількох століть.

    В азіатських кухнях копчена гарячим способом качка, замаринована в кисло-солодкому соусі, завжди була популярною стравою. Не дарма вона отримала таке велике поширення серед любителів смачної їжі у всьому світі.

    Качині ніжки в кисло-солодкому соусі мають безліч варіацій. Відрізняє всі ці рецепти - склад соусу. На сьогоднішній день існує близько 50 рецептів кисло-солодких соусів для качиних ніжок.

    Пропонуємо Вам простий рецепт, який нам дуже сподобався. Але виходячи з Ваших побажань, можна додати або ж прибрати з рецепта деякі складові, таким чином, у Вас вийде свій ідеальний рецепт маринаду, досить взяти за основу базовий набір інгредієнтів. Популярністю користуються качині ніжки в брусничному, апельсиновому, вишневому соусі. Ми маринували в соусі манго-ананас з додаванням апельсинового соку.

    1. Качині ніжки необхідно добре промити і насухо витерти рушником, щоб не залишилося води.
    2. Посолити і натерти сумішшю приправ ніжки з обох сторін.
    3. Скласти ніжки в ємність і залити соусом. Ми використовували кисло-солодкий соус манго-ананас. Видавіть в маринад сік половинки апельсина. Другу половинку залиште для подачі на стіл.
    4. У цьому маринаді для остаточного просочення качині ніжки повинні пролежати не менше 6 годин. Тільки після маринування слід коптити, адже щоб ніжки вийшли ніжними і не жорсткими, м'ясо качки має добре просочитися. Бажано маринувати під вантажем, тому притисніть м'ясо важким предметом. Якщо у Вас є можливість вакуумувати продукт, то це значно прискорить процес маринування.
    5. По закінченню маринування ніжки витягти з маринаду і обтерти серветками.
    6. Розтопити 1 ст. л. вершкового масла і обмазати м'ясо розтопленим маслом з обох сторін.
    7. Прогрійте гриль до температури 120 ° С, встановіть жаровідсікач.
    8. Насипте на вугілля попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски. Ми коптили на мускатній (Mesquite).
    9. Викладіть ніжки на решітку гриля, зверху можна покласти гілочки розмарину.
    10. За допомогою верхньої і нижньої заслінок регулюйте температуру і підтримуйте її в діапазоні 110-130 ° С.
    11. Час приготування 1 година.
    12. Перед подачею на стіл, за 5 хвилин до зняття ніжок з решітки, прикрасьте їх часточками апельсина.

    Качині ніжки гарячого копчення в кисло-солодкому соусі виходять надзвичайно смачними, так як цей рецепт робить м'ясо дуже ніжним, м'яким, соковитим, рівномірно засмаженим.
    Незабутній аромат копченої качечки задовольнить навіть найвибагливішого гурмана і стане родзинкою святкової вечері.

    Смачного!

Галерея

Товари для приготування цієї страви