Курчата на баночках з вишневим соком
15 березня 2021
- Кіл-ть порцій: 6
- Маринування: год
- Час приготування: 40 хвилин
- Складність:
-
Складові
- Курчата кокле 3 шт
- Йогурт будь-який фруктовий 2 ст.л
- Сіль за смаком
- Паприка, орегано, коріандр або приправа для курчати тютюну 3 ст.л
- Соняшникова олія 3 ст.л
- Сік вишневий 300 мл
- Баночки бляшані маленькі (наприклад, від Coca-Cola) 330 мл
- Тріска для копчення 1 жменя
-
Приготування
Курчата, запечені на баночках, одна з улюблених страв у нашій компанії. Усередині вони рівномірно пропікаються, зовні обсмажуються до апетитної хрусткої скоринки. А вишневий сік робить їх дуже соковитими, ніжними з фруктовим солодкуватим смаком. Якщо Ви додасте ще й замочену тріску - то отримаєте ресторанне блюдо у себе вдома.
- Акуратно видаліть залишки пір'я. Пташок потрібно добре вимити зсередини і зовні.
- Посолити і приправити тушки по обидва боки.
- Скласти тушки в ємність і замаринувати з йогуртом. Будь-який фруктовий йогурт додасть солодощі пташкам.
- Час маринування має бути не менше 1 години. Маринування зробить м'ясо м'якше і набагато смачніше. Якщо у Вас є можливість вакуумувати продукт, то це значно прискорить процес маринування.
- По закінченню маринування тушки витягти з маринаду і насухо обтерти серветками.
- Обмастити тушки соняшниковою олією з усіх боків.
- Прогрійте гриль до температури 200 ° С.
- Якщо хочете додати вишуканості смаку курчат, насипте на вугілля попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски. Ми використовували вишневу (Cherry).
- Обов'язково встановіть жаровідсікач, якщо готуєте в керамічному грилі.
- Підготуйте бляшані баночки, якщо вони будуть завеликі по висоті - обріжте. Наповніть баночки соком до половини. При підвищенні температури сік випаровується і просочує пташок, які виходять м'якими і соковитими.
- Підтримуйте температуру в діапазоні 150-180 ° С.
- Час приготування 40 хвилин.
Рецепт підходить для всіх видів грилів.
Смачного!