Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 444 5

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Курчата на баночках з вишневим соком

Курчата на баночках з вишневим соком

15 березня 2021
  • Кіл-ть порцій: 6
  • Маринування: 1-2 год
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Складність: для любителів
  • Складові
    • Курчата кокле 3 шт
    • Йогурт будь-який фруктовий 2 ст.л
    • Сіль за смаком
    • Паприка, орегано, коріандр або приправа для курчати тютюну 3 ст.л
    • Соняшникова олія 3 ст.л
    • Сік вишневий 300 мл
    • Баночки бляшані маленькі (наприклад, від Coca-Cola) 330 мл
    • Тріска для копчення 1 жменя
  • Приготування

    Курчата, запечені на баночках, одна з улюблених страв у нашій компанії. Усередині вони рівномірно пропікаються, зовні обсмажуються до апетитної хрусткої скоринки. А вишневий сік робить їх дуже соковитими, ніжними з фруктовим солодкуватим смаком. Якщо Ви додасте ще й замочену тріску - то отримаєте ресторанне блюдо у себе вдома.

    1. Акуратно видаліть залишки пір'я. Пташок потрібно добре вимити зсередини і зовні.
    2. Посолити і приправити тушки по обидва боки.
    3. Скласти тушки в ємність і замаринувати з йогуртом. Будь-який фруктовий йогурт додасть солодощі пташкам.
    4. Час маринування має бути не менше 1 години. Маринування зробить м'ясо м'якше і набагато смачніше. Якщо у Вас є можливість вакуумувати продукт, то це значно прискорить процес маринування.
    5. По закінченню маринування тушки витягти з маринаду і насухо обтерти серветками.
    6. Обмастити тушки соняшниковою олією з усіх боків.
    7. Прогрійте гриль до температури 200 ° С.
    8. Якщо хочете додати вишуканості смаку курчат, насипте на вугілля попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски. Ми використовували вишневу (Cherry).
    9. Обов'язково встановіть жаровідсікач, якщо готуєте в керамічному грилі.
    10. Підготуйте бляшані баночки, якщо вони будуть завеликі по висоті - обріжте. Наповніть баночки соком до половини. При підвищенні температури сік випаровується і просочує пташок, які виходять м'якими і соковитими.
    11. Підтримуйте температуру в діапазоні 150-180 ° С.
    12. Час приготування 40 хвилин.

    Рецепт підходить для всіх видів грилів.

    Смачного!
     

Галерея