Курка копчена в грилі BGE
								
									15 березня 2021
								
							
												- Кіл-ть порцій: 8
 - Маринування: год
 - Час приготування: 60 хвилин
 - Складність:
 
- 
						Складові
- Курка 1 шт вага 2 кг
 - Часник гранульований 2 ч.л
 - Паприка мелена 2 ч.л
 - Цибуля сушена 2 ч.л
 - Коріандр, базилік, чебрець сушені по 1 ч.л
 - Сіль за смаком
 - Гілочка розмарину
 - Соняшникова олія 2 ст.л
 - Тріска для копчення 2 жмені
 
 - 
						Приготування
Копчена курка - відмінне блюдо як для сімейної вечері на дачі, так і для дружніх посиденьок. В грилі вона завжди виходить соковитою, ніжною і ароматною. Різноманітність тріски для копчення дає Вам можливість приготувати не складний делікатес кожен раз з різним присмаком.
- Замочіть у воді дві жмені тріски мінімум на 30 хвилин.
 - Розріжте курку на дві половинки (так вона швидше прокоптиться і матиме гарний рум'яний вид з двох сторін), ретельно промийте, видаліть зайвий жир і залишки нутрощів, потім промокніть паперовим рушником.
 - Змастіть половинки соняшниковою олією, щоб на них краще трималася пряна суміш.
 - Приготуйте пряну суміш, для цього змішайте всі необхідні інгредієнти. Обсипте половинки тушки сумішшю трав.
 - Оберніть окремо кожну половинку харчовою плівкою або завакуумуйте на 2-4 години.
 - Акуратно промокніть половинки курочки паперовими рушниками і за допомогою пензлика знову злегка змастіть маслом.
 - Підготуйте гриль в режимі слабкого жару, прогрійте його до температури 150 °C.
 - Киньте на вугілля попередньо замочену жменю тріски. Обов'язково встановіть жаровідсікач, щоб пташка під час копчення не підгоріла. Встановіть решітку і змастіть її маслом.
 - Під час копчення за допомогою верхньої і нижньої заслінок підтримуйте всередині гриля температуру 110-130 °С.
 - Через приблизно 45 хвилин додайте другу жменю тріски.
 - Коптіть курочку до тих пір, поки внутрішня температура м'яса стегна не досягне близько 80 °C, від години до півтори години.
 - Покладіть курку на сервірувальну тацю і дайте відпочити від 10 до 15 хвилин. Подавайте теплою.
 
Смачного!