Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 44 45

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Курка копчена в грилі BGE

Курка копчена в грилі BGE

15 березня 2021
  • Кіл-ть порцій: 8
  • Маринування: 2-4 год
  • Час приготування: 60 хвилин
  • Складність: для початківців
  • Складові
    • Курка 1 шт вага 2 кг
    • Часник гранульований 2 ч.л
    • Паприка мелена 2 ч.л
    • Цибуля сушена 2 ч.л
    • Коріандр, базилік, чебрець сушені по 1 ч.л
    • Сіль за смаком
    • Гілочка розмарину
    • Соняшникова олія 2 ст.л
    • Тріска для копчення 2 жмені
  • Приготування

    Копчена курка - відмінне блюдо як для сімейної вечері на дачі, так і для дружніх посиденьок. В грилі вона завжди виходить соковитою, ніжною і ароматною. Різноманітність тріски для копчення дає Вам можливість приготувати не складний делікатес кожен раз з різним присмаком.

    1. Замочіть у воді дві жмені тріски мінімум на 30 хвилин.
    2. Розріжте курку на дві половинки (так вона швидше прокоптиться і матиме гарний рум'яний вид з двох сторін), ретельно промийте, видаліть зайвий жир і залишки нутрощів, потім промокніть паперовим рушником.
    3. Змастіть половинки соняшниковою олією, щоб на них краще трималася пряна суміш.
    4. Приготуйте пряну суміш, для цього змішайте всі необхідні інгредієнти. Обсипте половинки тушки сумішшю трав.
    5. Оберніть окремо кожну половинку харчовою плівкою або завакуумуйте на 2-4 години.
    6. Акуратно промокніть половинки курочки паперовими рушниками і за допомогою пензлика знову злегка змастіть маслом.
    7. Підготуйте гриль в режимі слабкого жару, прогрійте його до температури 150 °C.
    8. Киньте на вугілля попередньо замочену жменю тріски. Обов'язково встановіть жаровідсікач, щоб пташка під час копчення не підгоріла. Встановіть решітку і змастіть її маслом.
    9. Під час копчення за допомогою верхньої і нижньої заслінок підтримуйте всередині гриля температуру 110-130 °С.
    10. Через приблизно 45 хвилин додайте другу жменю тріски.
    11. Коптіть курочку до тих пір, поки внутрішня температура м'яса стегна не досягне близько 80 °C, від години до півтори години.
    12. Покладіть курку на сервірувальну тацю і дайте відпочити від 10 до 15 хвилин. Подавайте теплою.

    Смачного!

Галерея