Курка копчена в грилі BGE
15 березня 2021
- Кіл-ть порцій: 8
- Маринування: год
- Час приготування: 60 хвилин
- Складність:
-
Складові
- Курка 1 шт вага 2 кг
- Часник гранульований 2 ч.л
- Паприка мелена 2 ч.л
- Цибуля сушена 2 ч.л
- Коріандр, базилік, чебрець сушені по 1 ч.л
- Сіль за смаком
- Гілочка розмарину
- Соняшникова олія 2 ст.л
- Тріска для копчення 2 жмені
-
Приготування
Копчена курка - відмінне блюдо як для сімейної вечері на дачі, так і для дружніх посиденьок. В грилі вона завжди виходить соковитою, ніжною і ароматною. Різноманітність тріски для копчення дає Вам можливість приготувати не складний делікатес кожен раз з різним присмаком.
- Замочіть у воді дві жмені тріски мінімум на 30 хвилин.
- Розріжте курку на дві половинки (так вона швидше прокоптиться і матиме гарний рум'яний вид з двох сторін), ретельно промийте, видаліть зайвий жир і залишки нутрощів, потім промокніть паперовим рушником.
- Змастіть половинки соняшниковою олією, щоб на них краще трималася пряна суміш.
- Приготуйте пряну суміш, для цього змішайте всі необхідні інгредієнти. Обсипте половинки тушки сумішшю трав.
- Оберніть окремо кожну половинку харчовою плівкою або завакуумуйте на 2-4 години.
- Акуратно промокніть половинки курочки паперовими рушниками і за допомогою пензлика знову злегка змастіть маслом.
- Підготуйте гриль в режимі слабкого жару, прогрійте його до температури 150 °C.
- Киньте на вугілля попередньо замочену жменю тріски. Обов'язково встановіть жаровідсікач, щоб пташка під час копчення не підгоріла. Встановіть решітку і змастіть її маслом.
- Під час копчення за допомогою верхньої і нижньої заслінок підтримуйте всередині гриля температуру 110-130 °С.
- Через приблизно 45 хвилин додайте другу жменю тріски.
- Коптіть курочку до тих пір, поки внутрішня температура м'яса стегна не досягне близько 80 °C, від години до півтори години.
- Покладіть курку на сервірувальну тацю і дайте відпочити від 10 до 15 хвилин. Подавайте теплою.
Смачного!