Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 44 45

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Кус-кус в горщиках з бринзою і овочами

Кус-кус в горщиках з бринзою і овочами

10 липень 2020
  • Кіл-ть порцій: 8
  • Складність: для любителів
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Складові
    • Кус-кус крупа | 500 гр (по 250 гр в кожен горщик)
    • Вода | 1: 2
    • Бринза | 400 гр
    • Вершки 20% | 200 гр
    • Спаржева квасоля | 200 гр
    • Помідори черрі | 16-20 шт
    • Вершкове масло | 50 гр
    • Прованські трави | 4 ч. Л (по 1 ч.л. на горщик)
    • Сіль за смаком
  • Приготування

    Коли у вас на грилі готується щось ароматне, що збуджує апетит, будь то м'ясо або риба, саме час задуматися, що подати як гарнір.

    Відмінною і незвичайною другою стравою стане кус-кус в горщиках з бринзою і овочами. Ця страва гарантовано сподобається своїм ніжним вершковим смаком.

    Приготувати такий гарнір ми вирішили в керамічному «зеленому яйці» - Big Green Egg!
    Але Ви можете готувати гарніри в горщиках на будь-якому з видів грилів - газовому, вугільному, електричному - головне щоб вистачило висоти кришки! Або в духовій шафі.

    1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
    2. Оскільки кус-кус дуже швидко розварюється, то спаржеву квасолю і помідори можна попередньо запекти в духовці або на грилі з додаванням вершкового масла при температурі 180 ° С по 7-10 хвилин.
    3. Розподіліть крупу по горщикам. Додайте в кожен горщик воду 1: 2, по 50 гр вершків, по 50 гр бринзи, спаржеву квасолю, прованські трави (або іншу улюблену Вами приправу) і сіль за смаком.
    4. Добре перемішайте всі інгредієнти в кожному з горщиків і дайте постояти 10 хвилин, періодично перемішуючи, щоб крупа «розбухла».
    5. Додайте помідори по 4-5 штук в горщик.
    6. Прогрійте гриль до температури 130 ° С, обов'язково встановіть жаровідсікач, щоб страва не підгоріла!
    7. Поставте горщики в гриль не накриваючи кришками.
    8. Готувати при температурі 130 ° С не більше 15 хвилин.
    9. Дістаньте горщики з гриля і дайте їм постояти, накривши кришками 10-15 хвилин до комфортної температури.

    Смачного!

Галерея

Товари для приготування цієї страви