Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (050) 360 44 45

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Перепелиці з портвейном, фаршировані грушею

Перепелиці з портвейном, фаршировані грушею

03 липень 2020
  • Складові
    • перепелиці 6 шт (1200 гр)
    • груша 3 шт
    • портвейн 100 гр
    • на вибір: соєвий 100гр або устричний соус 2 ст.л.
    • сіль, паприка, чебрець або приправа для курчати тютюну за смаком
    • вершкове масло 1 ст.л.
    • тріска для копчення на вибір за смаком 1 жменя
  • Приготування

    Якщо у Вас з'явилося бажання приготувати яку-небудь вишукану страву, тоді перепілки з грушею і портвейном - це те, чим можна побалувати гурманів під келих гарного вина. При цьому рецепт дуже простий і, не беручи до уваги маринування, швидкий. Перепели на грилі виходять дуже смачними, ароматними, з рум'яною скоринкою. М'ясо трохи солодкувато і має смак дичини.

    1. Акуратно видаліть залишки пір'я. Як би пташок не чистили, пір'я є завжди. Воно легко видаляється пальцями. Пташок добре вимити.
    2. Помити і нарізати груші на чверті, видалити серцевини і кісточки.
    3. Посолити і приправити тушки зсередини і з обох сторін. Важливо! Якщо Ви використовуєте соєвий соус, то солити не потрібно!
    4. Скласти тушки в ємність і залити сумішшю портвейну і соєвого соусу. Ми використовували солодкий устричний соус.
    5. Час маринування має бути не менше 1 години. По-перше, маринування зробить м'ясо м'якше, а по-друге, зробить його набагато смачніше. Якщо у Вас є можливість вакуумувати продукт, то це значно прискорить процес маринування.
    6. По закінченню маринування тушки витягти з маринаду і насухо обтерти серветками.
    7. Розтопити 1 ст. л. вершкового масла і обмазати тушки розтопленим маслом з обох сторін.
    8. Прогрійте гриль до температури 130 ° С.
    9. Якщо хочете додати вишуканості смаку перепілок, насипте на вугілля попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски. Нам подобається горіхова (Pecan).
    10. Якщо хочете покоптити пташок довше, встановіть жаровідсікач.
    11. За допомогою верхньої і нижньої заслінок регулюйте температуру і підтримуйте її в діапазоні 110-130 ° С.
    12. Час приготування перепілок 40 хвилин.

    А далі, не поспішаючи, з насолодою, їжте перепілок, заїдаючи зеленню, сиром і запиваючи вином. Це дуже смачно і Вам точно сподобається.

Галерея