Оплата і доставка

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

0
+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

Піканья: стейк по-бразильськи

Піканья: стейк по-бразильськи

08 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 4
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Маринування: 20-30 хвилин
  • Складність: для початківців
    • стейк з поперекового відруба
    • пучок свіжої петрушки
    • дрібно нарізана головка часнику
    • 1 ст. л. оливкового масла
    • сіль, перець за смаком
    • половина лимона (цедра, і сік)
  • Піканья - популярна страва бразильської кухні. Для неї використовують отруб з крижової частини туші бика. Особливістю такого досить великого шматка м'яса є широкий прошарок жиру з одного боку. Так як за життя тварини м'язи в цій частині туші інтенсивно «працювали», смак у страви виходить насичено-м'ясним. Жир ні в якому разі зрізати не можна - при приготуванні він майже повністю витоплюється, допомагає зберегти соковитість м'яса і надає особливого смаку стейку.

    Особливістю цього рецепта є те, що готується піканья на розжареному вугіллі. Тому для початку потрібно підготувати гриль.

    1. Наповніть чавунний деко деревним вугіллям, підпаліть конфорку і почекайте, поки все добре розгориться. А тим часом займіться м'ясом.
    2. Відруб необхідно нарізати на великі стейки шириною 2-2,5 см. Кожен шматочок м'яса складіть півколом так, щоб жировий прошарок облямовувала стейк по краю. Далі потрібно протягнути м'ясо шампуром - на одному вийде по 2-3 шматка. Приготовлені до прожарювання стейки потрібно посипати сіллю і перцем.
    3. Тепер приготуйте таку суміш. Дрібно наріжте петрушку і з'єднайте її з посіченим часником. Туди ж додайте оливкову олію, лимонний сік половини лимона, дрібно посічену цедру. Відставте приправу в сторону.
    4. Коли вугілля будуть готові, помістіть шампури прямо на них. Обсмажувати стейки необхідно по 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо ви боїтеся спалити м'ясо, можете перевертати частіше. Обов'язково використовуйте жароміцні рукавички, щоб не обпектися.
    5. Приготоване м'ясо звільніть від попелу і дрібних шматочків деревного вугілля і залиште хвилин на 5 «відпочити». Далі зніміть стейк з шампурів.
    6. Перед подачею наріжте м'ясо невеликими скибочками і зверху посипте приготовленою заздалегідь сумішшю з петрушки і часнику.

    Смачного!

Товари для приготування цієї страви