Сібас з овочами на грилі
15 березня 2021
- Кіл-ть порцій: 6
- Маринування: год
- Час приготування: 20 хвилин
- Складність:
-
Складові
- Сібас 6 шт
- Лимон 2 шт
- Солодкий болгарський перець 2 шт
- Спаржа 6 шт
- Цибуля зелена 1 пучок
- Часник 2-3 зубчики
- Оливкова олія 50 мл
- Спеції сушені розмарин, чебрець
- Суміш перців мелена
- Сіль
-
Приготування
Якщо ви любите прості і швидкі рецепти, то це риба на грилі.
Сібас - дуже смачна і ніжна рибка. М'ясо її є дієтичним, воно абсолютно нежирне, але при цьому багате білком.
- Рибу почистити, видалити зябра, просушити, посолити.
- Готуємо маринад: змішуємо оливкову олію, сік одного лимона, подрібнений часник , розмарин, чебрець, перець. Добре перемішати і змастити рибу зовні і всередині. Можна спеції замінити спеціальною приправою для риби.
- Всередину кожної рибки кладемо стебла зеленої цибулі і часточку лимона. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
- Болгарський перець помити, очистити і нарізати, спаржу помити. Лимон нарізати на дольки. Залежно від сезону або переваг, асорті з овочів може бути різним.
- Укладаємо рибку у жаростійку форму і прикрашаємо овочами і лимоном.
- Розігріваємо гриль до температури 200 ° C.
- Щоб рибка не підгоріла, готуємо на непрямому жару. Якщо гриль газовий - то встановлюємо деко над виключеним пальником, якщо вугільний - скористайтеся кошиками для вугілля або відсуньте вугілля в сторону, в керамічному грилі - не забудьте встановити жаровідсікач.
- Готуємо при температурі 170 ° C.
- Час приготування приблизно 20 хвилин. Рибка повинна підрум'янитися.
Смачного!