Свиняча вирізка на грилі
- Кіл-ть порцій: 6-8
- Час приготування: 20 хвилин
- Складність:
- Маринування: год
- Час підготовки: 10 хвилин
-
Складові
- Свиняча вирізка 2 шт вагою по 400-600 гр
- Паприка сушена 1 ч.л
- Часник сушений 1 ч.л
- Приправа для гриля і барбекю 2-4 ч.л
- Соус Ворчестер 2-4 ч.л
- Вершкове масло 1 ст.л
- Сіль за смаком
- Гілочки розмарину
- Соус песто 2-4 ч.л
- Тріска для копчення 1 жменя
-
Приготування
Свиняча вирізка (філе свинини) на грилі досить проста в приготуванні. У цьому шматку ніжного м'яса немає ні кісток, ні жиру, ні жил . Якщо правильно його приготувати вийде не тільки корисне, але і смачне м'ясне блюдо.
Вирізка завжди виходить соковитою і має злегка солодкуватий смак. Ніжне м'ясо відмінно поєднується з яблуками і сухофруктами - чорносливом і курагою. Подавати вирізку можна з будь-яким гарніром, будь то картопля, рис або овочі в поєднанні з грибами, сиром і травами.
Вирізка - це, як правило, шматок м'яса вагою в середньому 400-600 гр. Зрозуміло, що чим більше шматок, тим від більш старої тварини він вирізаний, тому не варто вибирати найбільшу вирізку.
Новачкам- гриллерам ми рекомендуємо починати готувати м'ясо на грилі саме зі свинячої вирізки.
- Вирізку вимийте і висушіть. Підготуйте всі інгредієнти для маринаду.
- Перемішайте маринад і розподіліть по м'ясу.
- Складіть все у ємність для маринування і залиште на 1-2 години.
- Перед викладкою на решітку розтопити 1 ст. л. вершкового масла і обмазати м'ясо розтопленим маслом з обох сторін. Не забудьте і про грати! Їх теж слід змастити соняшниковою олією.
- Прогрійте гриль до температури 200-220 ° С.
- Використовуйте попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски, так Ваш продукт придбає апетитний аромат. Для газового гриля рекомендуємо для тріски використовувати спеціальний контейнер, в вугільному або керамічному киньте тріску прямо на вугілля.
- Викладіть вирізку на решітку гриля, зверху можна покласти гілочки розмарину.
- Підтримуйте температуру в діапазоні 180-200 ° С.
- Час приготування 20 хвилин.
- Дайте м'яса «відпочити». В цей час м'ясо доходить до потрібного ступеня готовності, внутрішні соки рівномірно розподіляються по всьому шматку.
- Перед подачею на стіл змастіть м'ясо соусом песто, це додасть Вашому блюду гарний вигляд і оригінальний смак.
Ніжна свиняча вирізка на грилі готова.
Смачного!