Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (050) 360 44 45

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Свиняча вирізка на грилі

Свиняча вирізка на грилі

03 березня 2021
  • Складові
    • Свиняча вирізка 2 шт вагою по 400-600 гр
    • Паприка сушена 1 ч.л
    • Часник сушений 1 ч.л
    • Приправа для гриля і барбекю 2-4 ч.л
    • Соус Ворчестер 2-4 ч.л
    • Вершкове масло 1 ст.л
    • Сіль за смаком
    • Гілочки розмарину
    • Соус песто 2-4 ч.л
    • Тріска для копчення 1 жменя
  • Приготування

    Свиняча вирізка (філе свинини) на грилі досить проста в приготуванні. У цьому шматку ніжного м'яса немає ні кісток, ні жиру, ні жил . Якщо правильно його приготувати вийде не тільки корисне, але і смачне м'ясне блюдо.

    Вирізка завжди виходить соковитою і має злегка солодкуватий смак. Ніжне м'ясо відмінно поєднується з яблуками і сухофруктами - чорносливом і курагою. Подавати вирізку можна з будь-яким гарніром, будь то картопля, рис або овочі в поєднанні з грибами, сиром і травами.

    Вирізка - це, як правило, шматок м'яса вагою в середньому 400-600 гр. Зрозуміло, що чим більше шматок, тим від більш старої тварини він вирізаний, тому не варто вибирати найбільшу вирізку.

    Новачкам- гриллерам ми рекомендуємо починати готувати м'ясо на грилі саме зі свинячої вирізки.

    1. Вирізку вимийте і висушіть. Підготуйте всі інгредієнти для маринаду.
    2. Перемішайте маринад і розподіліть по м'ясу.
    3. Складіть все у ємність для маринування і залиште на 1-2 години.
    4. Перед викладкою на решітку розтопити 1 ст. л. вершкового масла і обмазати м'ясо розтопленим маслом з обох сторін. Не забудьте і про грати! Їх теж слід змастити соняшниковою олією.
    5. Прогрійте гриль до температури 200-220 ° С.
    6. Використовуйте попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски, так Ваш продукт придбає апетитний аромат. Для газового гриля рекомендуємо для тріски використовувати спеціальний контейнер, в вугільному або керамічному киньте тріску прямо на вугілля.
    7. Викладіть вирізку на решітку гриля, зверху можна покласти гілочки розмарину.
    8. Підтримуйте температуру в діапазоні 180-200 ° С.
    9. Час приготування 20 хвилин.
    10. Дайте м'яса «відпочити». В цей час м'ясо доходить до потрібного ступеня готовності, внутрішні соки рівномірно розподіляються по всьому шматку.
    11. Перед подачею на стіл змастіть м'ясо соусом песто, це додасть Вашому блюду гарний вигляд і оригінальний смак.

    Ніжна свиняча вирізка на грилі готова.

    Смачного!

Галерея