Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (095) 328 86 68

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Качині грудки на грилі

Качині грудки на грилі

29 грудня 2020
  • Кіл-ть порцій: 8
  • Складність: для любителів
  • Час приготування: 60 хвилин
  • Час підготовки: 20-30 хвилин
  • Маринування: 6-8 год
  • Складові
    • Качині грудки | 8 шт
    • Кисло-солодкий соус | 3 ст.л
    • Сіль за смаком
    • Паприка, орегано, коріандр | по 1 ч.л
    • Мускатний горіх | 0.5 ч.л
    • Гілочка розмарину
    • Вершкове масло | 1 ст.л
    • Соус песто
    • Тріска для копчення | 1 жменя
  • Приготування

    Качині грудки по праву вважаються одним з вишуканих і в той же час доступних м'ясних шедеврів. Качка, замаринована в кисло-солодкому соусі завжди була популярною стравою для святкового столу і набула великого поширення серед любителів смачної їжі у всьому світі.

    Простий рецепт качиних грудок в соусі манго-ананас напевно стане улюбленим у Вашому меню гриллера.

    1. Качині грудки необхідно добре промити і насухо витерти рушником, щоб не залишилося води.
    2. Посолити і натерти сумішшю приправ з обох сторін.
    3. Скласти грудки в ємність і залити соусом. Ми використовували наш улюблений кисло-солодкий соус манго-ананас.
    4. У цьому маринаді для остаточного просочення качині грудки повинні пролежати не менше 6 годин. М'ясо качки має добре просочитися, щоб воно вийшли ніжним і не жорстким. Бажано маринувати під вантажем, тому придавіть грудки важким предметом. Якщо у Вас є можливість вакуумувати продукт, то це значно прискорить процес маринування.
    5. По закінченню маринування грудки потрібно витягти з маринаду і обтерти серветками.
    6. Розтопити 1 ст. л. вершкового масла і обмазати м'ясо розтопленим маслом з обох сторін.
    7. Прогрійте гриль до температури 200-220 ° С, встановіть жаровідсікач якщо у Вас керамічний гриль.
    8. Можна використовувати попередньо замочену на 40 хвилин жменю тріски, так Ваш продукт придбає апетитний аромат. Для газового гриля рекомендуємо для тріски використовувати спеціальний контейнер, в вугільному або керамічному киньте тріску прямо на вугілля.
    9. Викладіть грудки на решітку гриля, зверху можна покласти гілочки розмарину.
    10. Підтримуйте температуру в діапазоні 130-150 ° С.
    11. Час приготування 1 година.
    12. Перед подачею на стіл змастіть качині грудки соусом песто, це додасть Вашому блюду гарний вигляд і оригінальний смак.

    Качині грудки за цим рецептом виходять дуже ніжними, м'якими і соковитими.

    Смачного!

Галерея

Товари для приготування цієї страви