Курчата на мангалі

Курчата на мангалі

21 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 4
  • Час підготовки: 60 хвилин
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Складність:
  • Складові
    • 2 курчати вагою 500-600 г. кожен
    • Вершкове масло 50 г.
    • 4 зубчики часнику
    • Кілька гілочок чебрецю
    • Кілька гілочок розмарину
    • Коріандр 1 ч.л.
    • Сіль 1 ст.л.
    • Чорний перець 1 ст.л.
       
  • Приготування

    Курча і мангал AHOS буквально створені одне для одного. Соковите м'ясо c прянощами, і хрустка золотиста скоринка це проста, але дуже смачна їжа. Само собою, таких же курчат можна зробити і вдома, але на свіжому повітрі, під відкритим небом, на грилі або мангалі, ці курчата все одно вийдуть смачнішими. Плюс запах димку і відмінний настрій!

    1. Курча чудово підходить для приготування на грилі, маючи лише один недолік: воно кругле, а нам потрібно, зробити його плоским, тому розріжте і розчавіть птицю, як за рецептом курчати тютюну.
    2. Потім дрібно наріжте часник і чебрець, розчавіть в ступці з коріандром, сіллю і чорним перцем. Розтопіть вершкове масло і з усіх боків змастіть маслом курчат, а потім натріть їх сумішшю чебрецю, часнику і спецій. Залиште курчат маринуватися на годину-півтори і почніть розпалювати мангал.
    3. Розпаліть вогонь в чаші AHOS, поверхня для смаження прогріється протягом години. Перед викладкою курчат змастіть диск ля смаження рослинним маслом.
    4. Смажте курчат на металевому диску мангала АХОС з обох сторін до золотистої скоринки і прозорості соку, який буде витікати, якщо проткнути курча виделкою або шампуром. Додайте зверху кілька гілочок розмарину для запаху.
    5. Не поспішайте відразу куштувати курчат, а краще приберіть в тепле місце хвилин на п'ять - так вони стануть м'якше і соковитіше. Після цього подавайте курчат з овочами-гриль і томатним соусом.

    Смачного!
     

Галерея

Товари для приготування цієї страви