Оплата і доставка

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

0
+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

Каре ягня на мангалі

Каре ягня на мангалі

24 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 4
  • Маринування: 20-30 хвилин
  • Час приготування: 10 хвилин
  • Складність: для початківців
    • Каре ягня 1 кг
    • Лимон 0, 5 шт
    • Чебрець 1 ст.л.
    • Розмарин 1ст.л.
    • Орегано сушений 1 ч.л.
    • М'ята 1 ст.л.
    • Лук 0,5 шт
    • Часник 5 зуб.
    • Оливкова олія 2 ст.л.
    • Сіль за смаком
       
  • Шашлик з ягняти - це справжній король мангала! Готувати шашлик з ягняти найкраще з ноги або з каре: в першому випадку м'ясо знімають з кістки і нарізають кубиками, у другому - ріжуть на, так звані, котлетки. Ніжне й ароматне м'ясо ягнятини не особливо потребує маринування, але дуже виграє, якщо маринад підібраний правильно і не пригнічує її смак. Ділимося рецептом маринаду, який доводили до розуму не один рік.

    1. Натріть в ємність для змішування цедру половинки лимона, ягня дуже любить кислинку! Додайте роздавлений часник. Дрібно наріжте гілочки чебрецю, розмарину і листочки м'яти. Пів цибулинки так само дрібно наріжте. Видавіть сік половинки лимона. М'ята, сік і цедра лимона додадуть ягняті виражений освіжаючий післясмак. Орегано можна використовувати сушений, 1 чайної ложечки буде досить. Все добре перемішайте і заправте оливковою олією. Сіль за смаком. Ваш маринад готовий!
    2. Наріжте каре котлетками. Додайте маринад і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок був з усіх боків покритий ароматною оливковою олією зі спеціями. Маринують м'ясо протягом 30 хвилин.
    3. Пам'ятайте, що поверхня диска для смаження мангала AHOS прогрівається протягом години. Перед викладкою м'яса змастіть диск рослинним маслом.
    4. Очистіть котлетки від шматочків зелені та цибулі маринаду, вони можуть підгоріти. Смажте каре на досить гарячій поверхні і швидко, досить обсмажити по 3 хвилини з кожного боку.
    5. Знімайте шашлик з ягняти з вогню ще до того, як м'ясо всередині втратить рожевий колір, і дайте йому дійти протягом декількох хвилин в теплому місці.

    Найкраще поєднуються з ягнятиною ніжні соуси на основі вершків і білого соусу.

    Смачного!
     

Товари для приготування цієї страви