Овочі на мангалі

Овочі на мангалі

21 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 8-10
  • Час приготування: 20-30 хвилин
  • Складність:
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Складові
    • Баклажани 3 шт
    • Кабачки 3 шт
    • Болгарський перець 5 шт
    • Печериці 0, 5 кг
    • Помідори черрі 0,5 кг
    • 2 великі цибулини

    Маринад:

    • Оливкова або будь-яка інша олія 2-3 ст.л.
    • Бальзамічний оцет 1,5 ст.л.
    • Вустерський (Worcester) соус 1,5 ст.л.
    • Сушений часник 0,5 ч.л.
    • Сушений орегано 0,5 ч.л.
    • Сушений чебрець 0,5 ч.л.
    • Чорний перець 0,5 ч.л.
    • Сіль за смаком
       
  • Приготування

    Овочі на грилі або мангалі AHOS дуже добре підходять як гарнір до будь-яких м'ясних або рибних страв. Пропонуємо простий і корисний рецепт з овочів, які можна подавати і як закуску, і як гарнір, і як основне блюдо. Приготування овочів на мангалі виключає використання жиру, тому блюдо можна цілком вважати низькокалорійним. Овочі виходять смачними, корисними і виглядають дуже красиво.

    1. Перш, ніж смажити овочі на мангалі, їх необхідно підготувати і замаринувати. Деякі продукти досить просто ретельно вимити (помідори і шампіньйони), а ось кабачок, баклажан, перці потрібно після миття очистити і нарізати за бажанням. Цибулини також нарізаються кільцями після очищення від шкірки.
    2. Підготовлені овочі, крім цибулі, потрібно помістити у велику ємність. Посолити, додати спеції, оливкову олію, оцет, соус. Все добре перемішати. В кінці акуратно додаємо цибулю, щоб не зламати кільця. Залишаємо на 10 хвилин. Всі спеції ви коригуєте на свій смак і по тій кількості овочів, яку збираєтеся приготувати.
    3. Розпаліть вогонь в чаші AHOS, поверхня для смаження прогріється протягом години. Перед викладкою овочів змастіть диск для смаження рослинним маслом.
    4. Зверніть увагу, що не всі овочі готуються однаково швидко. Наприклад, цибуля, помідори і шампіньйони важливо не перетримати, адже вони піддаються термообробці швидше інших продуктів. Тому викладайте їх беручи до уваги температуру диска АХОС - ближче до вогнища вона вища, до 300 ° C.
    5. При подачі на стіл овочі можна злегка посипати рубаною зеленню.

    Смачного!
     

Галерея

Товари для приготування цієї страви