Оплата і доставка

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

0
+38 (066) 360 44 45

Пн. - Пт. з 11.00 до 19.00
Сб. з 11.00 до 17.00
Нд. закрито

м. Харків, ЖК «Нiмецький проект», вул. Клочківська, 93

Стейк зі свинини на мангалі

Стейк зі свинини на мангалі

24 Січня 2020
  • Кіл-ть порцій: 4
  • Маринування: 120 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Складність: для початківців
  • Свиняча шия 1 кг.
    Цибуля ріпчаста 3-4 шт
    Часник 4 зуб.
    Кілька гілочок чебрецю
    Кілька лаврових листочків
    Насіння гірчиці 1 ч.л.
    Кмин 1 ч.л.
    Винний оцет 1 ст.л.
    Рослинна олія 1 ст.л.
    Сіль, чорний перець за смаком
     

  • Зовсім недавно словом «стейк» називали виключно стейк з яловичини, великий, ароматний і соковитий. Але часи змінилися і зараз нікого не здивуєш стейком з лосося або індички. Стейк зі свинини - страва смачна і красива, гідна високого звання стейка. Будучи більш демократичним блюдом, стейк з свинини простіше в поводженні, ніж з яловичини, і готувати його легше, але є кілька нюансів, без знання яких замість соковитого стейку у вас вийде сухий і несмачний шматок м'яса.
    Купуючи свинячу шию, постарайтеся вибрати шматок правильної форми. Мармуровість- ось критерій, якому потрібно слідувати при виборі свинячий шиї. При цьому пам'ятайте, що мармуровість і жирність часто не збігаються - вибирайте такий шматок, де жиру буде не надмірна кількість. Промийте і обсушіть м'ясо, розріжте його на стейки однакової товщини - в ідеалі близько 2-2,5 см кожен.

    Маринувати стейк зі свинини будемо класичним способом, для якого нам знадобиться велика кількість цибулі.

    1. Наріжте цибулю широкими кільцями, а часник, чебрець, лавровий лист, гірчицю, кмин, чорний перець і сіль подрібніть в блендері або розтовчіть в ступці. Додайте спеції до нарізання цибулі, збризніть його оцетом і рослинним маслом, і як слід перемішайте, злегка натискаючи на цибулю, щоб вона пустила сік.
    2. На дно підходящої посуду покладіть трохи цибулі, зверху покладіть стейки і укрийте їх зверху  той же цибулею. Якщо стейків багато - покладіть м'ясо другим шаром, головне, щоб кожен стейк був з усіх боків закутаний пахучою шубою з цибулі , яка віддасть йому весь аромат спецій. Приберіть стейки в маринаді в холодильник і залиште маринуватися мінімум на дві години, а в ідеалі - на ніч.
    3. Розпаліть вогонь в чаші AHOS, поверхня для смаження прогріється протягом години. Перед викладкою стейків змастіть диск для смаження рослинним маслом.
    4. Вийміть стейки з маринаду, відокремте від цибулі, обсушіть і знову натріть невеликою кількістю рослинного масла.
    5. Покладіть стейки на металевий диск АХОС для смаження або решітку в центрі і готуйте протягом 20 хвилин, перевертаючи кожні 5 хвилин.
    6. Готові стейки укладіть в тепле місце (наприклад, в розігріту форму, вкриту фольгою) і залиште там ще на 3-4 хвилини, після чого їх можна подавати з овочами гриль, запеченою картоплею або будь-яким іншим гарніром.

    Смачного!
     

Товари для приготування цієї страви