Харків, вул. Клочківська, 93

+38 (095) 328 86 68

Київ, Софіївська Борщагівка

вул. Озерна, 34

Відпочинок на природі позитивно позначається на здоров'ї. Свіже повітря, сонце, весела компанія друзів - все це сприяє гарному настрою і прекрасного апетиту. Тому «вилазки» не обходяться без барбекю. З газовим грилем вам не потрібно збирати хмиз і стежити за багаттям.

Портативні моделі мають компактні розміри, тому легко поміщаються в багажник автомобіля або в похідний рюкзак.

Стаціонарний гриль можна встановити прямо на кухні, і балувати близьких соковитим
м'ясом «з димком», овочами, рибою, піцою, гамбургерами.

 

Пристрій газового гриля

Для тих, хто ніколи не готував на подібному обладнанні, може здатися, що гриль - «складний» прилад. Але на практиці готувати на ньому просто - кулінарні шедеври вдаються навіть у тих, хто далекий від кухні.

По суті, газовий гриль працює так само, як і газова плита (з тією різницею, що задоволення від
цього процесу в рази більше). Нагрівання поверхні для смаження відбувається за рахунок згорання газу.

За рахунок спеціальної кришки і особливої ​​будови газових пальників вдається домогтися рівномірного прогріву всередині камери. 

Страви готуються швидко і при цьому виходять дуже соковитими, смачними і, головне - з невимовним ароматом.

Портативний гриль розігрівається за рахунок згоряння газу, який надходить з підключеного до нього балона.

Стаціонарні печі можуть працювати як від магістрального газопроводу, так і від композитних балонів з пропаном-бутаном.

Конструктивно гриль складається з:

  • Корпусу. У стаціонарних моделях він виконаний у вигляді тумби, в якій можна розмістити газовий балон, а також аксесуари для приготування страв, соуси та спеції. Зазвичай на корпусі передбачені бічні пристілля, на яких зручно розставити посуд, різні пристосування.
  • Пальників, розміщених під поверхнею для смаження. Їх може бути два, три і більше. Чим більше пальників, тим потужніше піч. Є портативні грилі з одним пальником.
  • Шлангу, через який здійснюється подача газу до пальників.
  • Кулінарної поверхні з гратами. Вони виготовляються з чавуну або нержавіючої стали, можуть бути двосторонніми (з одного боку з гострими ребрами, з іншого - з заглибленнями для збору соку, що стікає під час готування).
  • Кришки з подвійними стінками, яка забезпечує збереження і рівномірний розподіл тепла всередині камери.
  • Бічної конфорки. На ній можна готувати автономно, поки запікається основне блюдо. Бічний пальник є не у всіх стаціонарних моделей.

Характеристики газового гриля

Газовий гриль - більше, ніж обладнання для готування на природі.

Це ціла культура спілкування. Поки запікається м'ясо, підрум'янюються гамбургери, друзі з компанії, що зібралися на пікнік активно спілкуються, вільно і легко проводять час, забувши про низку сірих буднів.

Другий момент: газовий гриль - це іміджева річ, яка стане справжньою окрасою будь-якої гриль-вечірки. Моделі з підсвічуванням клапанів і робочого простору дозволяють з комфортом готувати навіть у вечірній час. На смак кулінарних шедеврів впливає спосіб приготування. Наприклад, на рівній 
решітці добре виходять морепродукти, шматочки риби, птиця. А на рифленій - краще готувати жирні свинячі стейки.

Важливо, скільки у гриля пальників:•

  • Для пікніків в колі сім'ї підійде модель з 1-2 пальниками.
  • Для компанії на 5-6 чоловік бажано підібрати піч з 2-3 пальниками.
  • Великі грилі з числом пальників від 5 і вище здатні смачно нагодувати до 25 осіб.

Не менш важливою характеристикою газового гриля можна вважати плавність регулювання
температури. У процесі використання барбекю ви дуже скоро переконаєтеся, наскільки корисна
така функція - іноді потрібно зменшити вогонь на саму малість, щоб блюдо «дійшло».

Особливості вуличного газового гриля

Вуличний гриль призначений для розміщення на відкритому повітрі. Його можна поставити на
задньому дворі приватного будинку, на дачі. При цьому таку піч не потрібно щоразу прибирати – гриль можна залишати на вулиці цілодобово протягом всього терміну служби.

Як правило, вуличні грилі оснащені вбудованими колесами з фіксаторами. Завдяки цьому
піч при необхідності можна перемістити на більш зручне місце: під навіс, на терасу, під
садову парасольку.

Варто враховувати, що більшість рецептів, розраховані на температуру повітря близько 21 ⁰С. Якщо на вулиці жарко, то час приготування скоротиться, а якщо прохолодно - збільшиться.

Також візьміть на замітку наступні рекомендації:

  • Перед використанням печі, дайте їй час на розігрів. Для цього включіть гриль і з закритою кришкою і залиште на 10-15 хв.
  • Враховуйте, що загальний час приготування залежить від кількості продуктів, розташованих на поверхні для смаження. Чим їх більше, тим довше буде йти процес готування.
  • Видаляйте зайвий жир з м'ясних стейків, залишаючи не більше 5-6 мм. В іншому випадку при смаженні існує ризик загоряння. Якщо таке трапиться, ні в якому разі не гасіть полум'я водою. Просто вимкніть пальник, перекладіть страву в іншу частину робочої поверхні і дочекайтеся, поки вогонь припиниться.

З вуличним грилем можна готувати в будь-яку погоду: вітер, мороз, дощ такій печі не перешкода. Щоб піч почала працювати, досить його ввімкнути.

Що приготувати на газовому грилі?

Після покупки газового гриля виникає природне бажання випробувати його «в справі».

Шашлик і запечені на решітці овочі - на перший раз підійде. Але як тільки ви приловчитеся до печі, пропонуємо вам спробувати приготувати більш вишукані страви:

Соковиті стейки

Для цього спочатку м'ясо потрібно попередньо замаринувати, втерти в нього оливкову олію, сіль і перець.

Потім потрібно викласти стейк на решітку гриля і смажити при закритій кришці 2-3 хвилини.

Після чого переверніть м'ясо так, щоб на ньому вийшов характерний малюнок і залиште під кришкою ще на 2 хвилини. Після приготування залиште м'ясо на 5 хвилин «відпочити».

Все - ваш стейк готовий!

Чіпси

В якості закуски до пива приготуйте чіпси.

Для цього візьміть кілька великих картоплин, розріжте на слайси і викладіть на решітку.

Через пару хвилин чіпси будуть готові.

Курячі грудки

Курячі грудки в грецькому маринаді.

М'ясо потрібно витримати в маринаді приблизно 6 годин в холодильнику, після чого приступати до смаження на грилі.

Для маринаду: подрібніть 2 зубчики часнику, додайте перець, сіль, півсклянки оливкової олії, сік 1-го лимона.

Щоб урізноманітнити смак страв, додавайте сир, який підлягає термічній обробці.

Для любителів солодкого запропонуйте запечені кубики ананаса, бананів, нектарина.

Подавати «смаколики» можна під сиром маскарпоне або з розтопленим шоколадом.

Де купити газовий гриль?

На сьогоднішній день газові грилі набирають обертів популярності. Ті, хто не хоче возитися з
розпалом вугілля, вибирають саме такі моделі. Завзяті любителі гріллінга, які вже
придбали барбекю на газу, зуміли оцінити його переваги і закохатися в особливу атмосферу,
яку створює гриль.

Компанія GRILLCLUB пропонує газові грилі від відомих брендів. Купуючи таку модель, клієнт отримує виняткову якість, перевірену часом, комфорт у використанні, довговічність.

У GRILLCLUB - тільки сертифіковане обладнання на гарантії. Працює доставка по всій Україні.

 
Дата публікації: 14 травня 2020