Прямий і непрямий метод
Існує два основних способи приготування їжі на грилі: прямий і непрямий. Часто наші клієнти стикаються з питанням, а чому ж вони відрізняються? Давайте розберемо сьогодні прямий метод гріллінга.
Прямий методи гріллінга
Для застосування цієї технології потрібно розмістити продукти безпосередньо над джерелом вогню. Метод полягає в тому, що приготування завершується швидше і в результаті виходить апетитна хрустка скоринка, яка зберігає сік і аромат страви.
ПЕРЕВАГИ:
- Цей метод універсальний для будь-яких страв, які передбачають швидку підготовку
- Гриль використовується протягом того часу, який необхідний для приготування продукту
- Займає мало часу
- Економічний з точки зору витрат джерела вогню
- Це кращий спосіб для приготування шашлику, овочів, ковбасок, бургерів і морепродуктів.
НЕДОЛІКИ:
- Об'ємні страви, які вимагають більш тривалого перебування на вогні, приготувати таким способом не вийде
- Протягом готування потрібно постійно стежити за продуктом.
Для приготування більшості об'ємних страв з м'яса найкраще комбінувати прямий і непрямий методи. Швидка обсмажування на прямому вогні дозволить отримати апетитну кірочку, а після цього можна перейти до готування на непрямому вогні, для того щоб м'ясо добре присмажився. Це кращий спосіб приготування стейків.
Непрямий
Цей метод використовують для продуктів, які потребують тривалого приготування. Це практично всі великі страви, наприклад, ціла птах або великі шматки м'яса, а так само піца і пироги.
Суть даного методу в тому, що джерела тепла знаходиться не під самими продуктами, а по краях гриля. Це дозволяє захистити продукти від пригорання і повільно томити їх на середньому або слабкому вогні. Непрямий метод ідентичний принципом конвекції тепла в духовці.
Napoleon пропонує ще більш зручне рішення - роздільні лотки для вугілля, які можна зрушувати в центрі або розставляти по краях котла. Лотки дозволяють більш точно дотримати температурний режим в різних зонах гриля. Це спрощує процес готування, особливо якщо ви хочете скомбінувати прямий і непрямий метод приготування. Крім того, лотки істотно спрощують процес очищення котла.
Багато хто вважає, що готувати непрямим методом можна тільки на вугільних грилях, але це не так. Якщо на газовому грилі є хоча б пара пальників, то досить включити тільки одну з них, а продукти розмістити над іншою.
Кілька корисних порад
- Налийте в алюмінієву ємність трохи води і розмістіть під непрямим жаром, пар і волога додадуть м'ясу м'якість і соковитість
- Можна в алюмінієву ємність додати різні комбінації оливкової олії з часником, томатами, розмарином, перцем чилі і так далі за списком. Ця суміш відмінно підійде при приготуванні морепродуктів
- Використовуйте просочену тріску яблуні, гікорі, клена, вишні, Мескіта! Замочіть її у воді приблизно на пів години. Додайте зверху на вугіллі. За рахунок того, що вона була вимочена в воді, процес тління буде максимально довгим і ароматним.